• 15/11/2023

Επιμορφωτική εκδήλωση στα Μάλια για την ενδυνάμωση της συμμετοχής γυναικών στον αγροτικό τομέα

Επιμορφωτική εκδήλωση στα Μάλια για την ενδυνάμωση της συμμετοχής γυναικών στον αγροτικό τομέα

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κοινωνικό ΟικοΠολιτιστικό Δίκτυο  (Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ.) Δήμου Χερσονήσου, διοργάνωσαν την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου Επιμορφωτική και Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος DEMETRA το οποίο χρηματοδοτείται από το  Erasmus+ KA2 VET (Επαγγελματικός Τομέας). 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλίων με τη συμμετοχή πολλών γυναικών από τις  περιοχές Μάλιων, Σταλίδας και Μοχού.

 Το πρόγραμμα DEMETRA έχει στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε. Τα ποσοστά συμμετοχής της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα κυμαίνονται από 10% - 27% στα κράτη μέλη του εταιρικού σχήματος. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες στις απομακρυσμένες περιοχές για να ασχοληθούν οι γυναίκες με τον αγροτικό τομέα μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών εργαλείων και γνώσεων, ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη. 

Οι ομάδες – στόχος του προγράμματος είναι: Γυναίκες της Υπαίθρου, Αγροτικοί Οργανισμοί και Συνεταιρισμοί, Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Αιρετοί που ασκούν πολιτική σε Αγροτικές περιοχές, Επιχειρήσεις του Αγροτικού Τομέα κ.α. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου https://ebeh.gr/programma-demetra-erasmus-ka2 και στην επίσημη ιστοσελίδα του  προγράμματος www.demetra-project.com