• 13/09/2023

Τo  Επιμελητήριο Ηρακλείου συμπαραστάτης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Τo  Επιμελητήριο Ηρακλείου συμπαραστάτης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία για την παροχή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας, που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της θεομηνίας, ανέλαβε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων ημερών, εξασφάλισε την αποστολή τριών φορτηγών με νερό, δύο από τα οποία αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, ενώ το τρίτο θα φτάσει στον Βόλο τις προσεχείς ημέρες.

Το ένα φορτίο αποτελεί δωρεά των νερών ΡΟΥΒΑΣ και τα άλλα δύο φορτία δωρεά του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο επωμίζεται και το κόστος οδικής μετακίνησης των φορτηγών, καθώς η εταιρεία MINOAN LINES ανέλαβε τη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνησή τους.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου καλεί τους επιχειρηματίες - μέλη του να συνδράμουν στο έργο του Δήμου Ηρακλείου, του Ερυθρού Σταυρού και της «Αποστολής Αγάπης» οι οποίοι συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

-    Νερό

-    Γάλατα μακράς διάρκειας

-    Βρεφικές τροφές

-    Είδη ατομικής υγιεινής για μωρά κι ενήλικες (πάνες, χαρτί υγείας κλπ.)

-   Κονσέρβες κάθε είδους

 

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στα εξής σημεία:

 

 - Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Κυδωνίας 19, από 9:00 έως 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

- Εργατικό Κέντρο, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, από 8.00  έως 20.00μ.μ καθημερινά.

- Αποστόλη Αγάπης, Καντάνου 41, καθημερινά 10:00 -13.30 & Τετάρτη 18.00μ.μ. -20.30 μ.μ

 

  «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα Επιμελητήρια Λαρίσης, Τρικάλων και Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει άμεσα η διανομή του νερού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε όποια άλλη δράση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.