Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού

Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET


 

Δηλώστε συμμετοχή στο 9ο Παγκρήτιο WEB Φόρουμ 2021

Διαδικτυακά φέτος το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μέχρι 10 Απριλίου 2021 - Πατήστε εδώ

 Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19, θα είναι φέτος το  9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και να  συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

Ξενοδόχοι, διευθυντές και υπεύθυνοι προμηθειών ξενοδοχείων, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, αλλά και βιοτέχνες που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, μέσω ειδικής πλατφόρμας, σε προκαθορισμένα ραντεβού που θα επιλέξουν εκ των προτέρων.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής και, παράλληλα, να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Την Τρίτη, 20 Απριλίου, προγραμματίζεται τηλε-ημερίδα με ενδιαφέροντα θέματα για τους συμμετέχοντες, καθώς και με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των συναντήσεων.

Το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τις οκτώ προηγούμενες διοργανώσεις, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η συμμετοχή στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά απαιτείται σχετική δήλωση μέχρι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://live.eventtia.com/en/pancretanforum ή στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Υπεύθυνη κα Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034,  stefanoudaki@ebeh.gr


Οι εγγραφές στο 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ ολοκληρώθηκαν

Το Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων θεωρείται κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά. 

Το φόρουμ έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών Κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής. 

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να προωθήσει τα αγροτικά, γαλακτοκομικά ή τυποποιημένα προϊόντα του απευθείας στα ξενοδοχεία της Κρήτης, στα δίκτυα διανομής και στα Super Market. 

Το φόρουμ περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές/προμηθευτές αγροτικών Κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού. 

To Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνεται μια φορά ετησίως και κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περισσότερες από 6000 εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. 

To Παγκρήτιο φόρουμ έχει προκαλέσει αρκετές επιχειρηματικές συνεργασίες με αποτέλεσμα την υιοθέτηση της κρητικής κουζίνας στα τοπικά ξενοδοχεία και παράλληλα την παραγωγή προϊόντων με βαση τις προδιαγραφές των ξενοδοχείων. 

Το Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Τι κάνουμε: συγκεντρώνουμε παραγωγούς τυποποιητές και υπευθύνους αγορών ξενοδοχείων σε προκαθορισμένα ραντεβού 1-1 ανάλογα με τα  ενδιαφέροντά τους.

Γιατί το κάνουμε: Σε διερευνητικές συναντήσεις που έγιναν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου καταγράφηκε η ανάγκη και φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας πρωτογενούς δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να εισέλθουν και να καταναλωθούν στα κρητικά ξενοδοχεία.

Η βαθύτερη προοπτική: Να αποκαταστήσουμε την αξιακή αλυσίδα και μέσα από τη δυναμική των συνεργασιών να εισάγουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη του παραγωγικού ιστού της Κρήτης. 

Ποιους καλούμε: Μόνο τις παραγωγικές και τυποποιητικές επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους αγορών των κρητικών ξενοδοχείων. 

Που πως και πότε (διαδικασία): Σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξατομικευμένες συναντήσεις (B2B) μεταξύ παραγωγών κρητικών προϊόντων και υπεύθυνων αγορών των ξενοδοχείων με βάση τη συμπλήρωση φορμών προσφοράς και ζήτησης που διατίθενται από το επιμελητήριο Ηρακλείου.

8o Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων που διοργανώθηκε στις 30/03/2019

Επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς για όλη την Κρήτη, με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημαντικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, αποτέλεσε και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Παραγωγοί αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων της Κρήτης, συναντήθηκαν με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής του νησιού, σε προγραμματισμένα ραντεβού, στη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο θεσμός επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά και στον βιοτεχνικό τομέα με τη συμμετοχή και βιοτεχνών/επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).

Στόχος των συναντήσεων, που γίνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή, αλλά και να ενισχυθεί η συνεργασία των ξενοδόχων με βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Στη φετινή 8η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15.000 συναντήσεις με τη συμμετοχή 215 παραγωγών / μεταποιητών και βιοτεχνών, 148 ξενοδοχείων και 14 δικτύων διανομής.

«Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ άλλαξε τη νοοτροπία για τη λειτουργία της τοπικής αγοράς και άνοιξε το δρόμο για συνεργασίες που εδραιώθηκαν στο χρόνο» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό «δίνουμε αξία στα τοπικά προϊόντα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες τουρισμού και ενθαρρύνουμε τη βιοτεχνική δραστηριότητα».

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και άλλων φορέων. Στη φετινή διοργάνωση χορηγός ήταν η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων που διοργανώθηκε στις 23/03/2018

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 7ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ
Εξαιρετικά αποτελεσματικό και άκρως ελπιδοφόρο αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΩΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).
Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών  προϊόντων  πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για την προώθησης των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της Κρήτης κατά τη νέα τουριστική περίοδο.
Το κορυφαίο για την τοπική οικονομία επιχειρηματικό γεγονός ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και φιλοξένησε περισσότερες από 13.000 συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για κάλυψη  των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα από την τοπική αγορά και τη γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής κουζίνας.
«Διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και φέτος ότι το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο και από τις δύο πλευρές, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και τόνισε ότι  «είναι γεγονός ότι τα κρητικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος στη διεθνή αγορά  και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επισκέπτονται την Κρήτη να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα αναζητήσουν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές δράσεις για τη σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα ,ανταγωνιστικότητα των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «Ενωμένοι όλοι είμαστε πολύ δυνατοί» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειαρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται με φορείς, υπηρεσίες, παραγωγούς στην προώθηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων στις Ελληνικές και ξένες αγορές αλλά και να απορροφηθούν σε μεγάλες ποσότητες από ξενοδοχεία της Κρήτη.
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανός Ηλιάδης, γενικός διευθυντής δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση και τον πλουραλισμό της εκπροσώπησης από τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς και δεσμεύτηκε για την απόλυτη στήριξη των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν με αφετηρία αυτή τη διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος  του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Δημήτρης Κουμπαράκης τόνισε ότι το ΦΟΡΟΥΜ δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν τον γαστρονομικό μας θησαυρό και αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τα ξεχωριστά προϊόντα της Κρήτης.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς που επισκέφθηκε το ΦΟΡΟΥΜ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία συντελεί στη μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί πρόκριμα για την έξοδο από την κρίση, καθώς αναδεικνύει τη υγιή επιχειρηματικότητα.
Στη διάρκεια του  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ συμμετείχαν 204 παραγωγοί / μεταποιητές  και  εκπρόσωποι 95 ξενοδοχείων και 13 δικτύων διανομής.
Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ  διεξήχθη φέτος για 7Η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει και  η Τράπεζα Πειραιώς  ως ο συνδετικός κρίκος της πρωτογενούς παραγωγής με την τελική κατανάλωση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του αγροδιατροφικού τομέα.
Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν δωρεάν, το ΦΟΡΟΥΜ περελάμβανε επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων  και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτούργησαν στο χώρο περίπτερα των Επιμελητηρίων της Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

Φωτογραφικό υλικό:

 

 


6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων που διοργανώθηκε στις 01/04/2017

1. Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Ο σημαντικότερος θεσμός της τοπικής οικονομίας ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης  (ΔΕΚΚ) και φιλοξένησε περισσότερες από 10.000 συναντήσεις  παραγωγών και μεταποιητών κρητικών αγροτικών προϊόντων με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής της Κρήτης.

«Η σημερινή εκδήλωση  επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά όχι μόνο υπάρχει ενδιαφέρον,  αλλά και αποτέλεσμα . Αυτό επιβάλλει σε όλους τους φορείς να εντείνουμε τις προσπάθειες γιατί η κρητική διατροφή είναι ένας τεράστιος πλούτος  που είναι ουσιαστικά ανεκμετάλευτος» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη λήξη της διοργάνωσης.

«Από τα Χανιά έχουν έρθει φέτος 19 επιχειρήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, και αυτή σημαίνει ότι το ΦΟΡΟΥΜ είναι αποτελεσματικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης ώστε προωθήσουμε  τα τοπικά προϊόντα στην τουριστική αγορά» ανέφερε ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

«Τα Επιμελητήρια απέδειξαν και σήμερα ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Επενδύοντας στην ποιότητα, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά με σημαντικές αξιώσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η κοινή αυτή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης αποδεικνύει τις δυνατότητες των συμπράξεων και της συνεργασίας και συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

«Είναι μονόδρομος η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα  αν θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και για το σκοπό αυτό πρέπει  να ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στόχος του Φόρουμ που διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ΄ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, εκπρόσωποι  25 δικτύων διανομής και 80 ξενοδοχειακών ομίλων, οι οποίοι είχαν δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή.

Το ΦΟΡΟΥΜ διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς  οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, το ΦΟΡΟΥΜ περιλάμβανε φέτος,  έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούσαν στο χώρο περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

2. Συμμετέχοντες Παραγωγοί - Ξενοδόχοι - Δίκτυα διανομής

Φυλλάδιο Παραγωγών - Ξενοδόχων - Δικτύων διανομής

3. Φωτογραφικό Υλικό 6ου Παγκρήτιου Φόρουμ 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Φωτογραφικό Υλικό:

2016 : 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ


 

 

Δελτίο Τύπου:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία δημιούργησε και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασίας στους δεκάδες συμμετέχοντες.

Παραγωγοί, μεταποιητές και προμηθευτές κρητικών προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι κρητικών ξενοδοχείων συναντήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούβες Ηρακλείου, σε  μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα των ξενοδοχείων του νησιού από την τοπική παραγωγή.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

Εκτός των επιχειρηματικών συναντήσεων, το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ περιλάμβανε και έκθεση Κρητικών προϊόντων για την καλύτερη προβολή και ανάδειξή τους. Μετά από συνεννόηση με τους παραγωγούς, τα εκθέματα που δεν θα επιστραφούν, θα διατεθούν από τους διοργανωτές σε συσσίτια.

Στη διάρκεια του φετινού 5ου ΦΟΡΟΥΜ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 συναντήσεις ανάμεσα στους 174 παραγωγούς/μεταποιητές και τους εκπροσώπους των 15 δικτύων διανομής και των 55 ξενοδοχειακών ομίλων. 

Το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Κρήτης κα. Θεανώ Βρέντζου, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Μανώλης Χνάρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

 

«Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει και φέτος ότι το Φόρουμ αποτελεί αναγκαιότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και δίνει ελπίδες για επέκταση τέτοιων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς», δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζοντας ότι «πρόκειται πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο αποδίδει σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες».

Στην ανάγκη  να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη της Κρήτης και των προϊόντων της, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε το ΦΟΡΟΥΜ, ενώ η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος κ. Έφη Κουτεντάκη επισήμανε ότι «πριν 5 χρόνια θεμελιώθηκε ο θεσμός που απτά πλέον οδηγεί στην επιχειρηματική ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα».

Το  5Ο ΠΑΓΚΡΗΤΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, σε συνεργασία με πολλούς φορείς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για πρώτη χρονιά φέτος συμμετείχαν στο ΦΟΡΟΥΜ και Δήμοι  της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν τους συμμετέχοντας για τις δράσεις στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής τους.

2015: 4ο Παγκρήτιο Φόρουμ

Σύνδεσμοι & Βίντεο:

  1. http://flashnews.gr/post/263895/pagkrhtio-foroym-prowthhshs-krhtikwn-pro-ontwn
  2. http://www.sofokleousin.gr/archives/284512.html
  3. http://www.cretalive.gr/crete/8-000-synanthseis-sto-5o-pagkrhtio-foroym-proothhshs-krhtikon-proionton
  4. http://www.heraklion.gr/ourplace/announcements-2013/pagkrhtio-forum-krhtikwn-proiontwn-02032013.html
  5. http://www.candianews.gr/2014/02/26/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B9%CE%BF-forum-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/

 

Επιμελητήριο Ηρακλείου - Τμήμα Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων- Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζανάκη Αικατερίνη (Προϊσταμένη) Τ:+30 2810-247029, Πραγματογνωμοσύνες: Τζανάκη Αικατερίνη Τ:+30 2810-247029

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ