Ικανοποιημένη επίδειξη Ιστού Ικανοποιημένη επίδειξη Ιστού

 

Ικανοποιημένη επίδειξη Ιστού Ικανοποιημένη επίδειξη Ιστού

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET


 

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ - 24/03/2018 
Σας ενημέρωνουμε οτι οι αιτήσεις έκλεισαν. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Παγκρήτιου Φόρουμε - Πατήστε εδώ

Το Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων θεωρείται κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά. 

Το φόρουμ έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών Κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής. 

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να προωθήσει τα αγροτικά, γαλακτοκομικά ή τυποποιημένα προϊόντα του απευθείας στα ξενοδοχεία της Κρήτης, στα δίκτυα διανομής και στα Super Market. 

Το φόρουμ περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές/προμηθευτές αγροτικών Κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού. 

To Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνεται μια φορά ετησίως και κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περισσότερες από 6000 εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. 

To Παγκρήτιο φόρουμ έχει προκαλέσει αρκετές επιχειρηματικές συνεργασίες με αποτέλεσμα την υιοθέτηση της κρητικής κουζίνας στα τοπικά ξενοδοχεία και παράλληλα την παραγωγή προϊόντων με βαση τις προδιαγραφές των ξενοδοχείων. 

Το Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Τι κάνουμε: συγκεντρώνουμε παραγωγούς τυποποιητές και υπευθύνους αγορών ξενοδοχείων σε προκαθορισμένα ραντεβού 1-1 ανάλογα με τα  ενδιαφέροντά τους.

Γιατί το κάνουμε: Σε διερευνητικές συναντήσεις που έγιναν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου καταγράφηκε η ανάγκη και φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας πρωτογενούς δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να εισέλθουν και να καταναλωθούν στα κρητικά ξενοδοχεία.

Η βαθύτερη προοπτική: Να αποκαταστήσουμε την αξιακή αλυσίδα και μέσα από τη δυναμική των συνεργασιών να εισάγουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη του παραγωγικού ιστού της Κρήτης. 

Ποιους καλούμε: Μόνο τις παραγωγικές και τυποποιητικές επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους αγορών των κρητικών ξενοδοχείων. 

Που πως και πότε (διαδικασία): Σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξατομικευμένες συναντήσεις (B2B) μεταξύ παραγωγών κρητικών προϊόντων και υπεύθυνων αγορών των ξενοδοχείων με βάση τη συμπλήρωση φορμών προσφοράς και ζήτησης που διατίθενται από το επιμελητήριο Ηρακλείου.


6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων που διοργανώθηκε στις 01/04/2017

1. Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Ο σημαντικότερος θεσμός της τοπικής οικονομίας ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης  (ΔΕΚΚ) και φιλοξένησε περισσότερες από 10.000 συναντήσεις  παραγωγών και μεταποιητών κρητικών αγροτικών προϊόντων με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής της Κρήτης.

«Η σημερινή εκδήλωση  επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά όχι μόνο υπάρχει ενδιαφέρον,  αλλά και αποτέλεσμα . Αυτό επιβάλλει σε όλους τους φορείς να εντείνουμε τις προσπάθειες γιατί η κρητική διατροφή είναι ένας τεράστιος πλούτος  που είναι ουσιαστικά ανεκμετάλευτος» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη λήξη της διοργάνωσης.

«Από τα Χανιά έχουν έρθει φέτος 19 επιχειρήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, και αυτή σημαίνει ότι το ΦΟΡΟΥΜ είναι αποτελεσματικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης ώστε προωθήσουμε  τα τοπικά προϊόντα στην τουριστική αγορά» ανέφερε ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

«Τα Επιμελητήρια απέδειξαν και σήμερα ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Επενδύοντας στην ποιότητα, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά με σημαντικές αξιώσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η κοινή αυτή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης αποδεικνύει τις δυνατότητες των συμπράξεων και της συνεργασίας και συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

«Είναι μονόδρομος η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα  αν θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και για το σκοπό αυτό πρέπει  να ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στόχος του Φόρουμ που διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ΄ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, εκπρόσωποι  25 δικτύων διανομής και 80 ξενοδοχειακών ομίλων, οι οποίοι είχαν δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή.

Το ΦΟΡΟΥΜ διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς  οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, το ΦΟΡΟΥΜ περιλάμβανε φέτος,  έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούσαν στο χώρο περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

2. Συμμετέχοντες Παραγωγοί - Ξενοδόχοι - Δίκτυα διανομής

Φυλλάδιο Παραγωγών - Ξενοδόχων - Δικτύων διανομής

3. Φωτογραφικό Υλικό 6ου Παγκρήτιου Φόρουμ 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Φωτογραφικό Υλικό:

2016 : 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ


 

 

Δελτίο Τύπου:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία δημιούργησε και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασίας στους δεκάδες συμμετέχοντες.

Παραγωγοί, μεταποιητές και προμηθευτές κρητικών προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι κρητικών ξενοδοχείων συναντήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούβες Ηρακλείου, σε  μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα των ξενοδοχείων του νησιού από την τοπική παραγωγή.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

Εκτός των επιχειρηματικών συναντήσεων, το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ περιλάμβανε και έκθεση Κρητικών προϊόντων για την καλύτερη προβολή και ανάδειξή τους. Μετά από συνεννόηση με τους παραγωγούς, τα εκθέματα που δεν θα επιστραφούν, θα διατεθούν από τους διοργανωτές σε συσσίτια.

Στη διάρκεια του φετινού 5ου ΦΟΡΟΥΜ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 συναντήσεις ανάμεσα στους 174 παραγωγούς/μεταποιητές και τους εκπροσώπους των 15 δικτύων διανομής και των 55 ξενοδοχειακών ομίλων. 

Το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Κρήτης κα. Θεανώ Βρέντζου, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Μανώλης Χνάρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

 

«Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει και φέτος ότι το Φόρουμ αποτελεί αναγκαιότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και δίνει ελπίδες για επέκταση τέτοιων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς», δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζοντας ότι «πρόκειται πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο αποδίδει σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες».

Στην ανάγκη  να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη της Κρήτης και των προϊόντων της, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε το ΦΟΡΟΥΜ, ενώ η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος κ. Έφη Κουτεντάκη επισήμανε ότι «πριν 5 χρόνια θεμελιώθηκε ο θεσμός που απτά πλέον οδηγεί στην επιχειρηματική ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα».

Το  5Ο ΠΑΓΚΡΗΤΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, σε συνεργασία με πολλούς φορείς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για πρώτη χρονιά φέτος συμμετείχαν στο ΦΟΡΟΥΜ και Δήμοι  της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν τους συμμετέχοντας για τις δράσεις στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής τους.

2015: 4ο Παγκρήτιο Φόρουμ

Σύνδεσμοι & Βίντεο:

  1. http://flashnews.gr/post/263895/pagkrhtio-foroym-prowthhshs-krhtikwn-pro-ontwn
  2. http://www.sofokleousin.gr/archives/284512.html
  3. http://www.cretalive.gr/crete/8-000-synanthseis-sto-5o-pagkrhtio-foroym-proothhshs-krhtikon-proionton
  4. http://www.heraklion.gr/ourplace/announcements-2013/pagkrhtio-forum-krhtikwn-proiontwn-02032013.html
  5. http://www.candianews.gr/2014/02/26/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B9%CE%BF-forum-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/

 

Επιμελητήριο Ηρακλείου - Τμήμα Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων- Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζανάκη Αικατερίνη (Προϊσταμένη) Τ:+30 2810-247029, Πραγματογνωμοσύνες: Τζανάκη Αικατερίνη Τ:+30 2810-247029

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ