Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού

 

Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού Εμφάνιση Περιεχομένου Ιστού
square

ChamberTrust - Το επιχειρηματικό διαβατήριο για τις διεθνείς αγορές

Με  δεδομένη την παγκοσμιοποίηση,  και την  ανασφάλεια που υπάρχει πια σε μεγάλο βαθμό κατά την αναζήτηση εταίρων από επιχειρήσεις, είτε λόγω κρίσης είτε ακόμη και λόγω ενδεχόμενης απάτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου πρωτοπορώντας και θέλοντας να προσφέρει στις Ελληνικές επιχειρήσεις συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια εισόδου τους στην παγκόσμια αγορά, παρέχει την δυνατότητα απόκτησης του  Chamber Trust - Ευρωπαϊκού Σήματος Εμπιστοσύνης.  

 

Τι είναι το σήμα Chamber Trust ;

Το σήμα ChamberTrust είναι ουσιαστικά μία σφραγίδα - ένα είδος ετικέτας που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και το οποίο σημαίνει ότι  το εκάστοτε επιμελητήριο το οποίο μπορεί να βρίσκεται παντού στον κόσμο επαληθεύει:

 • την ύπαρξη της εταιρείας
 • την κυριότητα του ονόματος στο διαδίκτυο (domain name)
 • Τα προϊόντα / και τις δραστηριότητές της  ...

Το σήμα αυτό προσδίδει αξιοπιστία στην εκάστοτε επιχείρηση καθώς έχει προηγηθεί διαδικασία επαλήθευσης και επικύρωσης της φυσικής και νόμιμης ύπαρξης της επιχείρησης καθώς επίσης και των προϊόντων / υπηρεσιών που παρέχει. Το σήμα αναγνωρίζεται διεθνώς αφού φέρει την εγγύηση τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων όσο και του τοπικού Επιμελητηρίου (στην περίπτωση της Ελλάδας του Επιμελητήριο Ηρακλείου).

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί και κατ’ επέκταση έχουν πάρει το σήμα / σφραγίδα ChamberTrust, έχουν στα χέρια τους ένα επιπλέον εργαλείο αξιοπιστίας κατά τις συναλλαγές τους με πιθανούς συνεργάτες / εταίρους στην ίδια χώρα ή στο εξωτερικό

Δεδομένης της ανασφάλειας που υπάρχει πια σε μεγάλο βαθμό κατά την αναζήτηση εταίρων από επιχειρήσεις, είτε λόγω κρίσης είτε ακόμη και λόγω ενδεχόμενης απάτης, το σήμα εγγυάται την ύπαρξη της επιχείρησης και διευκολύνει τη σύναψη συνεργασιών και τις συναλλαγές της. Οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο υπάρχουν σε μία παγκόσμια βάση δεδομένων μέσα από την οποία μπορούν να συναφθούν Β2Β συνεργασίες.  

Πρόκειται για μία καινοτόμο για τα Ελληνικά δεδομένα δράση, η οποία θα προσδώσει κύρος τόσο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ως φορέα, όσο και στις επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το εργαλείο. 

Το  Επιμελητηρίου Ηρακλείου σύναψε συμφωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιμελητηρίων, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να διαθέτει το σήμα – σφραγίδα αξιοπιστίας σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα (συνεπάγεται αποκλειστικότητα / δεν έχει προβεί άλλο Επιμελητήριο στην Ελλάδα σε τέτοια συμφωνία).

Γιατί δημιουργήθηκε ένα νέο σήμα

 • Εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται / ασχολούνται με το ηλεκτρονικό διεθνές εμπόριο 
 • Στην παγκόσμια αγορά, έχουν να αντιμετωπίσουν τις απάτες στο διαδίκτυο και επίσης έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ορατότητας ("συνωστισμό") 
 • Ψάχνουν για τους εταίρους που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο
 • Οι πληροφορίες που βρίσκουν στους δυνητικούς εταίρους «μοιάζει» ελκυστική! Ποιος όμως  μπορεί να εγγυηθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές, πιθανοί συνεργάτες, υπάρχουν πραγματικά;

Πώς δουλεύει?

Το ChamberTrust είναι μια εσωτερική βάση δεδομένων με πιστοποιημένες επιχειρήσεις 

Μόλις οι πληροφορίες της επιχείρησης/ εταιρίας επιβεβαιωθούν  από το εκάστοτε Επιμελητήριο, η επιχείρηση αναφέρεται σε μια βάση δεδομένων με άλλες πιστοποιημένες επιχειρήσεις/ εταιρείες.

Αυτή η βάση δεδομένων: 

 • επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις, τις δραστηριότητές τους και τα προϊόντα που παρέχουν.
 • προσδίδει στις επιχειρήσεις: 
 • Προβολή  (από τη σελίδα  www.worldchambers.com )
 • Αξιοπιστία (επαλήθευση από το εκάστοτε Επιμελητήριο)

 

Ποια είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις ?

 • Αξιοπιστία συσχετιζόμενη με το όνομα του Επιμελητηρίου
 • Προβολή επιχείρησης στην παγκόσμια εικονική αγορά
 • το όφελος προκύπτει από την προβολή μέσω WCN  

Αντίκτυπος:

 • Ένταξη σε μια εσωτερική βάση δεδομένων πιστοποιημένων επιχειρήσεων 
 • «Εμπιστοσύνη» σε πληροφορίες που αφορούν πιθανούς συνεργάτες (πελάτες / φορείς παροχής / μεταπωλητές) ...

Υπάρχει  σε περισσότερες από 20 χώρες

Γαλλία , Ισπανία ,Αμερική, Καναδάς, Ρωσία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Σερβία, Αιθιοπία , Ουγκάντα , Αυστραλία , Κονγκό, Βοσνία Ερζεγοβίνη ,Ουγγαρία , Ακτή Ελεφαντοστού , Άγιος Μαυρίκιος , Μολδαβία …..

ΟΝ LINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

http://chambertrust.worldchambers.com/members/edit72_GREECE.asp

Για επιπλέον διευκρινίσεις και πληροφορίες, και απόκτηση του σήματος CHAMBER TRUST , μπορείτε να απευθύνεστε στο : Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης  του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπεύθυνη κα. Λένα Στεφανουδάκη  τηλ: 2810 247034, e-mail: stefanoudaki@ebeh.gr

 

Επιμελητήριο Ηρακλείου - Τμήμα Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων- Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζανάκη Αικατερίνη (Προϊσταμένη) Τ:+30 2810-247029, Πραγματογνωμοσύνες: Τζανάκη Αικατερίνη Τ:+30 2810-247029

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ