• 15/11/2024

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo).  Έναρξη 20/11/2024 Ηράκλειο

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo).  Έναρξη 20/11/2024 Ηράκλειο

Τη μοναδική πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ISKILLS παρέχουν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε όσους επιθυμούν ν’  ασχοληθούν επαγγελματικά με την παρασκευή της αυθεντικής ιταλικής πίστας  σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, είτε διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν, Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου και Certificato από το Italian Pizza Academy.

Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

  1. ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα
  • Ανάλυση μαλακού και σκληρού σίτου, διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρήση
  • Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
  • Στάδια επεξεργασίας στον αλευρόμυλο
  • Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης, οι διαφορές
  • Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
  • Μέθοδοι ζύμωσης/ζυμώματος
  • Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
  • Γενοβέζικη focaccia & ciabatta
  • Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
  • Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
  • Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
  • Διόγκωση και ωρίμανση ζύμης
  • Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες

 

Συνολική διάρκεια προγράμματος, 80 διδακτικές ώρες, εκ των οποίων:

Α.  οι 15 διδακτικές ώρες διεξάγονται με εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση, μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: 20/11/24 09:00-13:15,   21/11/24 09:00-13:15 και 22/11/24 09:00-13:15.

Β. Οι 65 διδακτικές ώρες πρακτικής άσκησης διεξάγονται σε στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο της Σχολής κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: 25/11/24 09:00-16:45, 26/11/24 09:00-15:45, 27/11/24 09:00-15:45, 28/11/24 09:00-15:45, 29/11/24 09:00-15:45, 30/11/24 09:00-15:45, 02/12/24 09:00-15:45,  03/12/24 09:00-15:45.

Κόστος προγράμματος: 600€ ανά συμμετοχή*.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

 Θέσεις περιορισμένες !!!

Εισηγητής: Giorgio Manganiello. Γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων εστίασης της Σχολής Regione Del Veneto. Παράλληλα, διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ: 2810-302730 και  info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. Αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr